download.jpg

Σεμινάρια Κοσμήματος

Με τρεις επιλογές στον τρόπο παρακολούθησης!
Δια ζώσης / Online / Μαγνητοσκοπημένα

Online σε ζωντανή σύνδεση

1ος κύκλος: Αρχάριοι 2022

Βασικές τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων

”Online μαθήματα”, μια φράση που έχει μπει τόσο πολύ στη ζωή όλων μας!

Στην σημερινή εποχή που η τεχνολογία έχει ενταχθεί και επηρεάζει τους περισσότερους τομείς της ζωή μας, ο τομέας της εκπαίδευσης δεν αποτελεί εξαίρεση. Η συμβολή της τεχνολογίας έγινε ακόμα πιο αναγκαία με την εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19, καθώς χωρίς αυτήν δεν θα υπήρχε η δυνατότητα η εκπαίδευση να συνεχιστεί για το διάστημα που επικρατεί το lockdown. Ιδίως, η εφαρμογή των λύσεων τεχνολογίας αποτελεί εχέγγυο για την προσφορά ίσων ευκαιριών σε κάθε εκπαιδευόμενο σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου, αρκεί να γίνεται και με τον σωστό τρόπο.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους δεν μπορούν για υποκειμενικούς λόγους να παρακολουθήσουν την δια ζώσης διδασκαλία. Αποτελούν τον πρώτο κύκλο μαθημάτων για αρχάριους στην κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος.

Νέο τμήμα!  Έναρξη 5/2/22, κάθε Σάββατο 12:00-15:00

Οι εγγραφές άρχισαν και ισχύουν μέχρι την κάλυψη των θέσεων!

December 31, 2021-2.png
download.png
download.png
download.png
download.png
December 31, 2021-4.jpg

Τα online μαθήματα σε ζωντανή σύνδεση πραγματοποιούνται μέσα από το πρόγραμμα Zoom όπου θα μοιράζεστε με τους συνεκπαιδευόμενούς σας και τον εισηγητή σας την εμπειρία του μαθήματος. Η ύλη των μαθημάτων καλύπτεται πλήρως εφαρμόζοντας μεθοδολογία που ενισχύει την επικοινωνία / αλληλεπίδραση μεταξύ εκπαιδευόμενων και εισηγητή. Έτσι ακολουθείται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα όπου μπορείτε να μιλήσετε και να συμμετάσχετε όπως σε μια αίθουσα πρόσωπο με πρόσωπο. Στα τμήματα φροντίζουμε να διασφαλίζουμε την ομοιογένεια όσον αφορά το επίπεδο των γνώσεων.

Στα μαθήματα για αρχάριους θα μάθετε να κατασκευάζετε χειροποίητα κοσμήματα με τις βασικές τεχνικές της αργυροχρυσοχοΐας. Από τα πρώτα κιόλας μαθήματα θα μπορείτε να επεξεργαστείτε το μέταλλο και να κατασκευάσετε το πρώτο σας ολοκληρωμένο κόσμημα. Εφαρμόζοντας τις τεχνικές, θα μάθετε να υλοποιείτε τις προσωπικές σας ιδέες, δημιουργώντας κοσμήματα που σας χαρακτηρίζουν. Μέχρι το τέλος του εργαστηρίου θα έχετε ολοκληρώσει τις κατασκευές σας και θα έχετε δημιουργήσει την πρώτη σας συλλογή που θα αποτελείται από ένα διάτρητο κρεμαστό στοιχείο, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με πολυεπίπεδες ανάγλυφες κολλήσεις, ένα δαχτυλίδι με κλειστή γάμπα στο νούμερο σας και δημιουργία στοιχείου που θα κολληθεί στο πάνω μέρος της γάμπας.

Με σκοπό την λειτουργική και ποιοτική εξ’ αποστάσεως διδασκαλία για τους μαθητές μας, στο FEEL-FREE χρησιμοποιούμε τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες που υπάρχουν από πλευράς εξοπλισμού, όσο και από άποψη λογισμικού.

Συγκεκριμένα, διαθέτουμε:

 • Επαγγελματικό εξοπλισμό με τέσσερις διαφορετικές κάμερες τις Canon για να καλύπτουν όλες τις γωνίες

 • Ασύρματα μικρόφωνα και μικρόφωνα χώρου της Ronin

 • Gimbal της DJΙ

 • Επαγγελματική κονσόλα της Blackmagic

Για τη διεξαγωγή του μαθήματος ο εκπαιδευόμενος χρειάζεται να έχει:

 • Προσωπικό email

 • Σύνδεση στο διαδίκτυο

 • Υπολογιστή σταθερό ή laptop ή Tablet

 • ηχεία ή ακουστικά

 • κάμερα

 • μικρόφωνο

 • Βασικό εξοπλισμό εργαλείων και υλικών για την εφαρμογή των τεχνικών (δίνεται λίστα κατά την εγγραφή)

 

Επιπλέον, με την συμμετοχή σας στα online μαθήματα έχετε καθ’ όλη την διάρκεια του κύκλου ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στην διαδικτυακή μας πλατφόρμα www.feel-free.edu.gr αξίας 190 €, όπου μπορείτε να παρακολουθείτε τα μαγνητοσκοπημένα μαθήματα κατασκευής κοσμήματος οποιαδήποτε ώρα της ημέρας θέλετε. Η πρόσβαση είναι 24 ώρες το 24 ωρο ώστε να έχετε την ευκαιρία για περαιτέρω εξάσκηση και επανάληψη τεχνικών με την κατεύθυνση του εισηγητή ακόμα και όταν δεν είστε σε ζωντανή σύνδεση μαζί του!

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων θα σας δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το κέντρο μας.

Οι τεχνικές που θα διδαχτείτε:

 • Μεταφορά Σχεδίων

 • Κοπή μετάλλου (σεγάρισμα)

 • Λιμάρισμα μετάλλου με διαφορετικών διατομών λίμες

 • Γυάλισμα με σμυριδόχαρτο (φινίρισμα)

 • Τρύπημα μετάλλου

 • Συγκόλληση μετάλλων και συρμάτων (ασημοκόλληση)

 • Λουστράρισμα μετάλλων (στίλβωση)

 • Πυράκτωση μετάλλων (ανόπτηση)

 • Σφυρηλάτηση (διακοσμητικό φινίρισμα)

 • Δημιουργία υφών με χειρονακτικούς και μηχανικούς τρόπους

 • Συγκόλληση πολυεπίπεδων συνθέσεων με συνδυασμό μετάλλων (τοπογραφικό)

 • Χειροποίητα κουμπώματα για σκουλαρίκια

 • Κατασκευή συμπαγών μπιλιών (γράνες)

 • Κατασκευή δαχτυλιδιού στο νούμερο μας (κλειστή γάμπα)

 • Οξειδώσεις

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων διαρκεί 30 ώρες (10 τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις) και η συμμετοχή ανέρχεται στα 375€ (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ).

Για την κατοχύρωση της θέσης σας μπορείτε να κάνετε κράτηση, είτε πατώντας το παρακάτω κουμπί, είτε μέσω τραπεζικής κατάθεσης σε λογαριασμό που θα σας σταλεί επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικά: 210 3006663 ή με emai: info@feel-free.gr

Συχνές Ερωτήσεις

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ζωντανή σύνδεση ή είναι μαγνητοσκοπημένα;


Τα μαθήματα στο online διαδικτυακό μας τμήμα πραγματοποιούνται σε ζωντανή σύνδεση. Τα μαγνητοσκοπημένα μας μαθήματα είναι στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.feel-free.edu.gr/magnitoskopimena
Ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός για να παρακολουθώ μαθήματα;


Για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα χρειάζεται να έχετε: Προσωπικό email, Σύνδεση στο διαδίκτυο, Υπολογιστή σταθερό ή laptop ή Tablet, ηχεία ή ακουστικά, κάμερα, μικρόφωνο
Χρειάζεται να αγοράσω υλικά και εργαλεία για την παρακολούθηση των μαθημάτων;


Ναι, θα χρειαστείτε μια σειρά από εργαλεία και υλικά τα οποία δίνονται αναλυτικά σε λίστα στην εγγραφή των μαθημάτων μαζί με τις διευθύνσεις των καταστημάτων για να τα προμηθευτείτε. Ενδεικτικά το κόστος των βασικών εργαλείων κυμαίνεται από 100-150€. Το κόστος του τουρ από 50€-180€ και του φλόγιστρου από 30-140€. Τα περισσότερα εργαλεία δεν είναι αναλώσιμα και αυτό σημαίνει ότι θα τα κρατήσετε για μια ζωή!
Ποιο είναι το κόστος παρακολούθησης των μαθημάτων;


Το κόστος παρακολούθησης είναι 375€ (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ). Το ποσό προκαταβάλλεται πριν την έναρξη των μαθημάτων κατά την εγγραφή σας στο τμήμα εφόσον υπάρχει διαθέσιμη θέση
Πόση ώρα διαρκεί η κάθε συνάντηση;


Η διάρκεια της κάθε συνάντησης είναι τρεις ώρες με ενδιάμεσο διάλειμμα κατόπιν συνεννοήσεως με τον εισηγητή
Πόσους εκπαιδευόμενους έχει η διαδικτυακή τάξη;


Η κάθε διαδικτυακή τάξη έχει έως 6 εκπαιδευόμενους
Θα υπάρχει ομοιογένεια επιπέδου στο τμήμα;


Στο FEEL-FREE φροντίζουμε να διασφαλίζουμε την ομοιογένεια των τμημάτων σε επίπεδο γνώσεων.
Πώς συνδέομαι στην ψηφιακή τάξη;


Λίγο πριν την έναρξη του μαθήματος θα σας σταλεί στ